واردات قهوه ، در کشور طی سالهای اخیر با افزایش رغبت عمومی به مصرف نوشیدنی قهوه رونق بسیاری یافته است. بنا بر آمار در سال 95، به تعداد 250 واحد کافی شاپ در پایتخت مشغول فعالیت بودهاند.
البته تا پیش از دوره قاجار چای به عنوان نوشیدنی عمومی در فرهنگ سنتی جا افتاده بوده است. اما با گسترش تجارت خارجی به تدریج خرید و فروش قهوه نیز جایگاه ویژهای یافته است.
واردات قهوه
خاستگاه اصلی کشت قهوه کشور اتیوپی است. اما از سالهای 1600 میلادی با افزایش تجارت دریایی محمولههای قهوه به اروپا و از آن پس به سایر کشورهای تحت استعمار در آمریکای جنوبی و شرق آسیا صادر شد.
امروزه مراکز تولید قهوه در کشورهای مختلفی فعالاند. بزرگترین کشورهای تولیدکنندهای که واردات قهوه در ایران از آن کشورها انجام میگیرد، عبارتاند از:
- برزیل
- ویتنام
- کلمبیا
- هند
- اندونزی
- هندوراس
- چین
- کنیا
- کاستاریکا
هر کدام از کشورهای عنوان شده در فوق قهوههایی با خصوصیات متفاوت تولید میکنند. چون دانه قهوه در هر کدام از کشورها تحت شرایط آب و هوایی متفاوتی رشد میکند.
به عنوان مثال قهوه کلمبیا طعمی ملایم و کاراملی با اسیدیتی پایین دارد. به همین ترتیب قهوه برزیل نیز اسیدیتی پایین و طعمهای میوهای شبیه مرکبات از خود نشان میدهد.
انواع دانه قهوه
عربیکا و روبوستا دو نوع اصلی قهوه به شمار میآیند. قهوه عربیکا اصالتا از نوع همان قهوهای است که ریشهی آن به اتیوپی و یمن میرسد. اکثریت حجم قهوه جهان از نوع عربیکا است.
قهوه نوع روبوستا در برابر آفات و بیماریها مقاوم است. اما نسبت به عربیکا طعمی تلختر و سنگینتر دارد. همچنین این نوع قهوه از میزان کافئین بیشتری برخوردار است.
فرهنگ قهوه در ایران
مصرف نوشیدنی قهوه به طور کلی با فعالیتهایی نظیر دور هم نشینی و گفتگوهای دوستانه قرین بوده است. در ایران نیز با توجه به گرایش به تفریحات و سرگرمیها و فعالیتهای فکری، تقاضا برای واردات قهوه به کشور روز به روز افزایش یافته است.
امروزه قهوه علاوه بر یک نوشیدنی، معناهای فرهنگی و اجتماعی جدیدی هم یافته است. از این رو در سبد مصرفی شهروندان جای خود را یافته و جهت تامین نیاز شهروندان مراکز متعددی راهاندازی شدهاند.
فروش قهوه عمده
فروش قهوه عمده در کشور از طریق فروشگاههای محلی و مراکز خرید اینترنتی قابل انجام است. واردات قهوه در حجم و تنوع بالا، با توجه به طیف گستردهی ذائقهها و تقاضای زیاد، به کشور صورت میپذیرد.
از این رو خریداران و مصرفکنندگان میتوانند با رجوع به سایتهای تخصصی قهوه نوع محصولات متناسب با ذائقهی عموم یا خودشان را شناسایی نمایند. پس از آن اقدام به سفارش نمایند.
- تبلیغات:
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.